Cele mai longevive popoare din asa numitele Blue Zones (precum Ikaria, Okinawa, etc.) au un stil de viata care include o alimentatie in proportie de 90% de origine vegetala si mai putin de 10%  sau chiar deloc de origine animala. Evita produsele inalt procesate si se aprovizioneaza de la producatorii locali. Bauturile acidulate sunt consumate intr-o proportie foarte mica iar bucuria de a trai si felul de a gandi le creste semnificativ speranta de viata.

Inspirati de la aceste popoare oamenii de stiinta au condus studii in care au ajuns la concluzia ca un stil de viata preponderent si chiar total de origine vegetala nu doar sporeste longevitatea dar si vindeca multe boli.

In aceasta categorie vei gasi articole care sa te inspire sa introduci intr-o proportie cate mai mare alimente de origine vegetala integrale si nutritive care sa it ofere aportul necesar de nutrienti.

 

Sunt prunele un bun remediu care sa previna constipatia si bolile cronice precum osteoporoza?

Din momentul in care mi-am propus sa mananc minim 60-70% si chiar 100% cruditati zilnic, in fiecare sezon am fost atrasa de un anumit fruct pe care l-am consumat zile intregi, saptamani si chiar luni, dimineata, la pranz si uneori seara, ca si desert, aperitiv sau masa principala. Ei bine, in luna octombrie si noiembrie meniul meu…

Read more