Glutenul este o proteina greu digerata de organismul nostru care se gaseste in cereale, in special in grau, orz, secara si altele cat si in produsele care contin derivate din acestea.

Studiile au aratat ca glutenul poate fi cauza multor dezechilibre care stau la baza anumitor boli precum dementa si autism. Exista chiar si boala celiaca care implica o intoleranta la gluten.

Din fericire o foarte mica parte din populatie au cu adevarat o intoleranta la gluden, acest lucru fiin mai mult un trend decat un mare pericol. Cu toate acestea este bine sa evitam alimentele bogate in gluten, acestea fiind in mare masure cele procesate.

Din proprie experienta am constatat ca perioadele in care nu am consumat produse care sa contina gluten de orice timp au fost acelea in care m-am simtit cel mai bine din toate puntele de vedere. Iti recomand si tie acest experiment sa incerci o perioada (de minim 1 luna sau chiar 2)  sa nu consumi deloc gluten si sa observi cum te simti, ce dezechilibre au disparut si sa reintroduci din nou glutenul, observand cum raspunde organismul tau la acesta. Simti o scadere in energie? Ai devenit din nou mai emotiv/a sau depresiv/a? Ai dureri de cap?

Iar recomandarea pentru cei care nu doresc sa excluda glutenul din viata lor este sa aleaga alimente neprocesate, integrale.

Aici vei gasi o larga gama de retete vegane si raw vegane fara gluten potrivite atat pentru cei care se feresc de aceasta proteina din diverse motive cat si pentru cei care o tolereaza in viata lor.

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.